menu2

test2

Coaching

Lifecoaching helpt je bewust te worden van je eigen krachten en talenten. Het stimuleert je regie over jezelf te nemen zodat je met meer plezier door het leven gaat.

Als lifecoach neem ik iemands hele leven in ogenschouw en niet alleen het deelgebied waarop zich iets afspeelt. Gaat het bijvoorbeeld om iets zakelijks, dan kijken we ook naar iemands prive leven. Tenslotte neem je jezelf mee naar je werk. Als client stel je zelf je persoonlijke of professionele doelen. Ik ondersteun je in het realiseren van die doelen. Dat doe ik door naar je te luisteren en je vragen te stellen.

Heeft coaching altijd effect? Jazeker, mits je open staat om naar jezelf te kijken en je ook echt iets onderneemt met de inzichten die je hebt verkregen. Want verandering in je leven aanbrengen, dat doe je zelf.

Lifecoaching werkt binnen zowel een zakelijke omgeving als voor particulieren. Behalve persoonlijke coaching kan lifecoaching ook ingezet worden met kleine teams.

Verbindingsessie

Een verbindingsessie kan eigenlijk altijd: als aftrap bij een nieuw te varen koers of wanneer de samenwerking niet of stroef verloopt. Ook als het prima loopt binnen een team levert een verbindingsessie altijd iets op. Omdat niets vanzelf gaat en niets hetzelfde blijft. 

Voordat een reorganisatie of cultuurtraject begint is een verbindingsessie een mooie en waardevolle manier met elkaar naar een nieuw startmoment te werken. Gevoelens van oud of huidig zeer kunnen mensen blokkeren zich open te stellen voor iets anders. Ten onrechte denken we vaak dat we alleen staan met die gevoelens. Als je het gesprek op een open manier met elkaar aangaat werkt het zelfs helend en versterkt het de onderlinge verbinding. Je maakt ruimte in jezelf zodat je anders naar een situatie kunt kijken.

Deze verbindingsessie houdt in dat je een goed gesprek met elkaar aangaat. Het gaat dus niet over werk. Het gaat om echt contact maken met elkaar, over wat je als mens beweegt of drijft, wat je belemmert of waar je last van had (of nog steeds). Ook het delen van positieve ervaringen werkt verbindend (waar ben je trots op? Waar word je blij van?)

Managementleden stellen zich in zo'n bijeenkomst eveneens kwetsbaar op. Dat vraagt leiderschap, compassie en moed. Veiligheid en vertrouwen zijn belangrijk en is er niet altijd
'zomaar'. De intentie dat je dit met elkaar wilt creëren draagt hier in elk geval positief aan bij. Mijn rol is in deze sessie is die van gesprekleider.

Voorbeelden van effecten kunnen zijn:

  • aandacht en ruimte geven aan pijnpunten
  • elkaar echt horen en zien (en wellicht oordeel bijstellen)
  • meer bereidheid / openheid creëren voor het aangaan van verandering
  • meer begrip voor elkaar tonen
  • het effect ervaren van kwetsbaar opstellen
  • meer gezamenlijkheid creëren