menu2

Coaching

Coaching

Lifecoaching helpt je bewust te worden van je eigen kracht en stimuleert je regie over jezelf te nemen zodat je met meer plezier door het leven gaat.

Als lifecoach richt ik mij niet op slechts één aandachtsgebied; mijn werkwijze gaat uit van jou in het gehele plaatje. Lifecoaching onderzoekt vanuit drie levensvragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Als client stel je zelf je persoonlijke of professionele doelen; samen zoeken we naar concrete antwoorden en handvatten waarmee jij je doelen kunt bereiken .

Lifecoaching werkt binnen zowel een zakelijke omgeving als voor particulieren. Behalve persoonlijke coaching kan lifecoaching ook ingezet worden met kleine teams.

Verbindingsessie

Een verbindingsessie kan eigenlijk altijd: als aftrap bij een nieuw te varen koers of wanneer de samenwerking niet of stroef verloopt. Ook als het prima loopt binnen een team levert een verbindingsessie altijd iets op. Omdat niets vanzelf gaat en niets hetzelfde blijft. 

Voordat een reorganisatie of cultuurtraject begint is een verbindingsessie een mooie en waardevolle manier met elkaar naar een nieuw startmoment te werken. Gevoelens van oud of huidig zeer kunnen mensen blokkeren zich open te stellen voor iets anders. Ten onrechte denken we vaak dat we alleen staan met die gevoelens. Als je het gesprek op een open manier met elkaar aangaat werkt het zelfs helend en versterkt het de onderlinge verbinding. Je maakt ruimte in jezelf zodat je anders naar een situatie kunt kijken.

Deze verbindingsessie houdt in dat je een goed gesprek met elkaar aangaat. Het gaat dus niet over werk. Het gaat om echt contact maken met elkaar, over wat je als mens beweegt of drijft, wat je belemmert of waar je last van had (of nog steeds). Ook het delen van positieve ervaringen werkt verbindend (waar ben je trots op? Waar word je blij van?)

Managementleden stellen zich in zo'n bijeenkomst eveneens kwetsbaar op. Dat vraagt leiderschap, compassie en moed. Veiligheid en vertrouwen zijn belangrijk, echter niet altijd vanzelfsprekend aanwezig. De intentie dat je dit wel met elkaar wilt creëren draagt hier in elk geval positief aan bij. Mijn rol in deze sessie is die van gespreksleider.

Voorbeelden van effecten:

 • aandacht en ruimte geven aan pijnpunten
 • elkaar echt horen en zien (en wellicht oordeel bijstellen)
 • meer bereidheid / openheid creëren voor het aangaan van verandering
 • meer begrip voor elkaar tonen
 • het effect ervaren van kwetsbaar opstellen
 • meer gezamenlijkheid creëren                       

Coaching on the job

Leren en groeien terwijl je werkt met behulp van intensieve coaching.
Vooral voor mensen in leidinggevende functies of die de rol van projectmanager of -leider vervullen.  

Coaching on the job is een intensieve manier van coachen tijdens werksituaties. Dat kan zijn tijdens een overleg, functioneringsprek of presentatie. Als coach kijk en luister ik mee. Na afloop van elke sessie ontvang je van mij feedback. Coaching on the job versterkt je reflectievermogen op je werk en helpt je vanuit eigen kracht te komen. Je leert en groeit terwijl je werkt.

Voorafgaand aan de coaching maken we tijdens een intake duidelijke afspraken over ontwikkelbehoeften, wederzijdse verwachtingen, intenties en resultaten. Dit vormt de basis voor een concreet plan van aanpak. De inhoud, duur en evaluatie van het traject stem ik altijd af met de opdrachtgever.

Coaching on the job bestaat uit meerdere sessies en maakt vaak deel uit van een geïntegreerde aanpak.

Voorbeelden van effecten :

 • versterking van reflectie op je eigen handelen
 • geeft inzicht in zowel kwaliteiten als valkuilen
 • stimuleert werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • leren feedback ontvangen en geven
 • stimulans om anders te handelen door snel effect

Persoonlijke coaching

Coaching is voor elk mens die zich graag verder ontwikkelt en plezieriger in het leven wil staan. Als lifecoach onderzoek ik samen met je wat jou belemmert in je denken of je handelen en hoe je dit kunt doorbreken. Coaching levert je inzichten, antwoorden en/of oplossingen op die je helpen jouw doelen te bereiken.

In elk gesprek werken we aan een actuele situatie waar jij in je leven tegenaan loopt. Samen onderzoeken we dit. Ik breng op een liefdevolle manier barstjes aan in je patronen en prikkel je anders tegen zaken aan te kijken. Ook maak ik gebruik van ondersteunende tools. Hierbij laat ik me leiden door mijn intuïtie. Verder is er in mijn coaching, uiteraard wanneer de situatie het toelaat, ruimte voor luchtigheid.

De hoeveelheid sessies verschilt per persoon.  Het traject bestaat in elk geval uit minimaal 3 sessies zodat er een proces op gang kan komen.

Life coaching ondersteunt bij

 • Verhoging van zelfvertrouwen
 • Omgaan met levensloopissues
 • Zingeving
 • Rouw- en verlies verwerking
 • Stress- en emotiemanagement
 • Preventie burn-out
 • Ontwikkeling talenten en passie
 • Verbetering van relaties (zakelijk en privé)
 • Conflicthantering